AGRISTO - Gewoon gaan

De weg naar succes bestaat niet uit motivatie alleen, maar het brengt je wel een heel eind. Dat geldt alleszins voor aardappelverwerker Agristo, specialist in diepgevroren aardappelproducten sinds 1986. "Grote beslissingen kunnen wij soms in amper 5 minuten nemen. We denken gewoon met z'n allen 'ja!', en we gaan ervoor", aldus CEO's Hannelore Raes en Filip Wallays.

Agristo is geen familiebedrijf in de strikte zin van het woord, maar het is wel degelijk een familiebedrijf: in 1986 richtten Luc Raes en Antoon Wallays het bedrijf samen op als vrienden, uit passie voor de landbouw en goesting om te ondernemen. Intussen staan hun kinderen aan het roer en bestaat het DNA van Agristo nog steeds uit dezelfde genen: "We zagen bij onze ouders dat motivatie aanstekelijk werkt, en dat zit er bij ons nog altijd in. Ons enthousiasme geven we dan door aan onze leidinggevenden, en zo gaat de bal aan het rollen", vertelt Hannelore Raes.

M A Agristo 2

Elke dag een beetje beter

Het is hard werken bij Agristo, maar dan wel binnen een aangename, familiale sfeer. Filip Wallays: "We zitten met een heel sterk team, een geoliede machine die goed begeleid wordt. Je moet je mensen steunen en wapenen om hun job goed uit te voeren. Via de opleidingen bij Acta bijvoorbeeld, maar daarnaast is het ook belangrijk dat ze zich deel voelen van onze familie. Het effect is dat iedereen het elke dag nét een beetje beter wil doen. Ik denk dat dat mee verklaart waarom we de laatste jaren zo snel gegroeid zijn."

Als 'the gut feeling' goed zit, weten we al dat de slaagkansen van een project groot zullen zijn.

Hannelore Raes
CEO Agristo

M A Agristo 8

Durven springen

Te lang twijfelen, daar doet Agristo niet aan. Dat het bedrijf bijna vol overtuiging uitdagingen aangaat waar anderen vriendelijk voor zouden bedanken, heeft hen nog geen windeieren gelegd. Raes: "Wanneer we met klanten in overleg zijn om een nieuw product te ontwikkelen, zeggen ze soms: jullie staan zó sterk in jullie schoenen, dat we er het volste vertrouwen in hebben dat jullie dit zullen waarmaken. Terwijl we op dat moment misschien nog geen concreet idee hebben hoe we het gaan aanpakken. Soms moet je gewoon durven springen. Ja, die mentaliteit heeft ons ver gebracht."

M A Aqualex 9 website

Lees ook

Verhaal: AQUALEX - In 10 dagen van idee naar patent? Zo doe je het.

In maart 2020 sloeg corona in als een bom. De wereld leek heel even stil te staan, maar niet voor AQUALEX, fabrikant van designkranen en

Lees verder