OILTANKING - Groot in omvang, klein in hart en nieren

Er gebeuren grootse dingen op de terminal OTAGT van Oiltanking in Kallo. Zo werd er volop gebouwd aan een opslagtank ter grootte van de Lotto Arena, die weldra maar liefst 135 000 m³ propaangas zal opslaan. Oiltanking mag zich kronen tot een van de grootste onafhankelijke partners op het gebied van opslag ter wereld, al blijft het in hart en nieren nog steeds een 'klein' en fijn familiebedrijf.

De opslag van minerale en chemische producten, gassen en droge bulk: je kan het niet bepaald een sexy sector noemen. En toch heeft HR-officer Sodaba Azad niets dan lof over voor haar job en werkgever: "Oiltanking is een dochteronderneming van Marquard & Bahls, een Duits familiebedrijf, en beschikt intussen over meer dan 60 terminals in ongeveer 24 landen. Maar je zou het niet zeggen: al zijn we een stabiele internationale organisatie met werkzekerheid en kansen in het buitenland, op de terminal kent iedereen elkaar. Zonder uitzondering."

M A Oil Tanking 18

Ruimte voor initiatief

Vroeger werkte Azad ook al in een groot bedrijf, maar dan zo eentje waarbij je dat ook merkt aan de manier van werken. Een opmerkelijk verschil met Oiltanking: "Hier voel ik me allesbehalve een nummertje: de deuren van leidinggevenden en directieleden staan altijd open. Als ik een idee heb hoe we een bepaald project kunnen aanpakken, kan ik altijd bij hen binnenlopen. Oiltanking focust zich op het individu, dat zie je onder meer aan de opleidingen die we volgen bij Acta. Daarbij gaat veel aandacht uit naar de persoonlijke noden van elke medewerker."

Hier weet iedereen wie wie is. Je kan met Jan en alleman een praatje slaan.

Sodaba Azad
HR Officer

M A Oil Tanking 21

No-nonsense

'We can, we care': de slogan van Oiltanking werd niet zomaar lukraak gekozen. Integendeel, zegt Sodaba: "'We care'staat voor onze aandacht en zorg voor het milieu, de kwaliteit van onze diensten en vooral ook onze mensen. Als je het werkwoord 'to can' vertaalt, krijg je 'inblikken'. Exact wat wij doen: wij blikken producten in, alleen zijn onze blikken dan heel groot. Duidelijker kan bijna niet. Het is een no-nonsense slogan, die onze no-nonsense werkomgeving perfect illustreert."

M A MR Solar 2

Lees ook

Verhaal: MR GROUP - Opstaan wanneer alles valt

Voor installateurs van zonnepanelen was 2013 een jaar om snel te vergeten: overheidssubsidies voor zonne-energie werden geleidelijk aan afgebouwd

Lees verder