WOODSTOXX - Elke dag een nieuw product, elk jaar een nieuw bos

In 2007 hield Woodstoxx zich nog louter bezig met de stockverkoop van parket. Vandaag bedenkt de fabrikant en plaatser van parket, houten terrassen en gevel- en wandbekleding quasi dagelijks nieuwe producten. De liefde voor hout, het oudste materiaal ter wereld, heeft daar veel mee te maken. Mede daarom gaat het hele team ook elk jaar een middagje bomen planten.

"Woodstoxx is ontstaan zonder businessplan en zonder veel ambitie. En kijk nu", zegt Robbert Desmet, die het bedrijf samen met Grégory Minne oprichtte. Al snel beseften de twee vrienden dat hout een van de warmste materialen is, met duizend en één mogelijkheden voor de bouwsector. De ondernemingszin kriebelde, en de liefde voor het vak en het materiaal groeide. "Op dit moment werkt ons R&D-team aan 29 innovaties. Da's ongezien bij concurrenten."

.

M W Unicus 43

Eentje drinken, eentje planten

"Weet je, innoveren gaat verder dan productinnovatie alleen. Het gaat ook over employer branding en de manier waarop je je organisatie aanpakt", vertelt Minne. Collegialiteit is binnen Woodstoxx dan ook heel belangrijk: "Eentje drinken na de werkuren? Leuk. Maar onze jaarlijkse traditie om samen een bos te planten en iets terug te geven aan de natuur: dat zijn de momenten waarop je je écht verbonden voelt met elkaar. En dat zie je dan terug op de werkvloer."

31 jaar is hier de gemiddelde leeftijd. Het zijn jonge mensen, die unieke dingen willen doen.

Robbert Desmet
CEO Woodstoxx

M W Unicus 36

Op naar Londen

Woodstoxx wil blijven groeien, op meerdere manieren. Zo hebben Desmet en Minne plannen om ook in Londen een vestiging te openen. Maar groeien kan alleen met de juiste mensen en de juiste vaardigheden: alle medewerkers volgden dan ook al één of meerdere cursussen bij Acta rond thema's als sales, communicatie of management. Desmet: "Die collegialiteit en teamsfeer zijn niet te onderschatten, maar professionaliteit evenmin. Het is makkelijk om te denken dat je je vak door en door kent, tot je het eens door een ander z'n ogen bekijkt. Zeker als het iemand met bakken ervaring is."

M A Oil Tanking 11

Lees ook

Verhaal: OILTANKING - Groot in omvang, klein in hart en nieren

Er gebeuren grootse dingen op de terminal OTAGT van Oiltanking in Kallo. Zo werd er volop gebouwd aan een opslagtank ter grootte van de Lotto Arena,

Lees verder