AQUALEX - In 10 dagen van idee naar patent? Zo doe je het.

In maart 2020 sloeg corona in als een bom. De wereld leek heel even stil te staan, maar niet voor AQUALEX, fabrikant van designkranen en leidingwaterkoelers: geïnspireerd door het virus kwam het bedrijf in amper 10 dagen met de eerste touchless waterkoeler ter wereld. Slim, hygiënisch en grotendeels te danken aan de sterkte van een hecht team.

Innoveren kan je leren, maar soms zit het ook gewoon in je DNA. Zoals bij Alexander Vanlerberghe bijvoorbeeld, die AQUALEX in 2010 oprichtte vanuit de overtuiging dat flessenwater overal vervangen kon worden door leidingwater. 10 jaar later is AQUALEX al 5 keer verkozen tot laureaat van de Trends Gazellen in West-Vlaanderen, en blijft het bedrijf steevast vooruitkijken. Ook in moeilijke tijden.

M A Aqualex 9 website

Kansen grijpen in crisistijden

"Ja, corona, het was best schrikken voor ons. We hadden net stevig geïnvesteerd in ons experience center, en plots mocht niemand nog over de vloer komen. Bovendien konden onze mensen geen klanten meer bezoeken", legt Alexander uit. "Maar dan moet je als bedrijf gewoon de knop omdraaien en tonen hoe je omgaat met zo'n crisis. Op een paar weken tijd hebben we toen € 250.000 geïnvesteerd in IT-upgrades, ons experience center volledig gedigitaliseerd én een nieuw product op de markt gebracht."

Ons team heeft zich in moeilijke tijden heel sterk getoond. En dat heeft z'n vruchten afgeworpen.

Alexander Vanlerberghe
Zaakvoerder Aqualex

M A Aqualex 2 website

Hecht team als drijvende kracht

Investeren in tijden van crisis: je moet het maar durven. Maar Vanlerberghe had er alle vertrouwen in, mede dankzij eerdere investeringen: "Al sinds de begindagen van AQUALEX steken we behoorlijk wat tijd en energie in ons team. Dat moet ook wel als je moet opboksen tegen internationale reuzen met honderden mensen in dienst. Dankzij cursussen als die van Acta leer je elkaar veel beter kennen, voel je je ook als je weken thuiszit nog steeds verbonden en ben je heel goed op elkaar afgestemd. Dat we in 10 dagen van idee naar patent gingen voor onze touchless waterkoeler is daar het mooiste bewijs van. Normaal duurt zoiets zeker 8 weken."

WSTXX Belgiqa 280120 9b

Lees ook

Verhaal: WOODSTOXX - Elke dag een nieuw product, elk jaar een nieuw bos

In 2007 hield Woodstoxx zich nog louter bezig met de stockverkoop van parket. Vandaag bedenkt de fabrikant en plaatser van parket, houten terrassen

Lees verder