CALLENS - Belevingsruimte brengt meer welzijn op het werk

Een Callenscafé, een fitnesszaal en geïsoleerde concentratiebubbels: het zijn maar enkele van de vele nieuwigheden waar de 225 medewerkers van Callens weldra van kunnen proeven. Met de uitbreiding van de site in Waregem wil de specialist in thermische toepassingen meer inzetten op de beleving van het personeel. Want gelukkige mensen maken een sterk bedrijf.

'Calliërs' heten ze, de 225 mensen die het 54-jarige familiebedrijf jaar na jaar gestaag deden groeien. Hoog tijd om hen te belonen met een vernieuwde werkomgeving, waar vrijheid en flexibiliteit centraal staan. CEO Windy Moerman, die het bedrijf samen met Annick Callens leidt: "Het idee is dat werk en leven naadloos in elkaar moeten kunnen overvloeien, en tegelijk perfect gescheiden kunnen blijven."

M A Callens 15

Beleven in plaats
van werken

"De tijd van het klassieke landschapsbureau is al lang vervlogen", zegt Moerman. "Terecht ook: je brengt heel wat tijd door op kantoor, maar niet iedereen werkt op dezelfde manier. Met of zonder muziek, op een vaste werkplek of niet, omringd door mensen in de cafetaria of binnen je eigen afgesloten bubbel ... We vinden het belangrijk dat onze mensen zich op hun gemak voelen. Toen we 3 jaar geleden beseften dat we door onze groei meer ruimte nodig hadden, was het dan ook snel duidelijk: in plaats van simpelweg ons kantoor uit te breiden, wilden we er echt een belevingsruimte van maken."

Werk en leven moeten in elkaar kunnen overvloeien, en tegelijk perfect gescheiden blijven.

Windy Moerman
CEO Callens

M A Callens 5

Iedereen spreekt dezelfde taal

De 2500 m² aan extra werkruimte is een nieuwe stap in de toenemende focus op het geluk en de beleving van de werknemers bij Callens. Al zijn ze daar stiekem al jaren mee bezig, maar dan op een andere manier: "Iedereen spreekt hier dezelfde taal. Daarmee bedoelen we dat onze mensen de kneepjes van het vak op dezelfde manier beheersen en dezelfde waarden delen, onder meer dankzij de opleidingen die ze volgen bij Acta. Al zeker 12 jaar werken we hard aan die harmonie in ons bedrijf. Het feit dat je allemaal op één lijn zit, doet veel voor de werksfeer", besluit Moerman.

M A Aertssen 3

Lees ook

Verhaal: AERTSSEN - Een sfeer van doeners en groeiers

Binnenkomen als groentje, niet weten wat er op je afkomt en 6 jaar later nog steeds dezelfde drive hebben als toen: de eerste job van Joëlle Laureys

Lees verder